Vårda din lägenhet

Som hyresgäst har du ett ansvar för att vårda din lägenhet. När det gäller den regelbundna skötseln finns ett antal punkter att tänka på.

Bra att veta

Frosta av kyl och frys regelbundet. Låt eventuell is tina av sig själv – använd inga vassa föremål. Samla upp smältvattnet.

Rengör regelbundet ugn och spisplattor. Städa också bakom spisen, den går att dra ut så att du kommer åt att dammsuga och torka av.

Rengör fettfiltret i fläkten minst en gång i månaden genom att diska det i ljummet vatten och milt diskmedel. Har du kolfilterfläkt bör du byta kolfilter ungefär en gång per år. Öppna inte köksfönstret för att vädra ut matos när du lagar mat. Då fungerar inte fläkten som den ska, utan matoset sprids i lägenheten istället. Öppna hellre ett fönster i ett annat rum så hjälper du ventilationen att fungera bättre.

I badrummet finns en golvbrunn  som bör rengöras med jämna mellanrum för att undvika stopp i avloppet och dålig lukt. Ta bort hårrester och annat som har fastnat i brunnen.

På avloppsröret under handfatet finns ett vattenlås som hindrar dålig lukt från att komma upp från avloppet. Vattenlåset måste rensas ibland. Tänk på vad du spolar ner både i handfatet och i toaletten. Det är inget avlopp för fimpar, tuggummi, bindor, kattsand, örontops m.m. Att spola ner sådant orsakar stopp som oftast inte bara drabbar dig själv utan även alla andra som bor i huset. Stora stopp kan orsaka översvämningar och vattenskador.

För bäst inomhusklimat ska man inte stänga eller täppa igen ventiler.

Tel: 044-21 59 10
Måndag-Torsdag 10-12 & 13-15
Fredag 10-12
Kontoret tar endast emot bokade besök

Felanmälan: 0709-789 111

Mail: info@brpersson.com

Byggnads AB Bröderna Persson

Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta